9970 Szentgotthárd, Zöldlomb u. 1.
Tel: 00 36 94/554-444
E-mail: panzio@zsidatermal.hu
Zsida Panzió

Programok


Szentgotthárdon,az Őrség kapujában, szubalpin mikroklímás zöldövezetben fekvő panziónkban 12 szobával várjuk pihenni vágyó vagy épp üzleti úton lévő vendégeinket.Fürdőszobás szobáink igényesen felszereltek több csatornás televízióval,minibárral,hajszárítóval, wifi internethasználattal.

Télikertünk a reggeli elfogyasztása mellett kisebb létszámú meetingek és rendezvények megrendezésére is alkalmas.

A panzióhoz saját parkoló tartozik,amit vendégeink ingyenesen használhatnak.A kertben van lehetőség kiülésre,ellazulásra,grillezőnkben pedig sütögetésre.

Számos programlehetőséget tudunk kínálni az aktív pihenésre vágyóknak is.

Szentgotthárd az Őrség kapujában a vadvízi evezésre és horgászatra is alkalmas Rába és a Lapincs összefolyása mellett helyezkedik el. Kerékpártúrázóknak, vízitúrázóknak, illetve a gyalogtúrásoknak is ideális úticél ez az Ausztria és Szlovénia ölelésében fekvő vidék. A környék földrajzi adottságai az egyre népszerűbb nordic walking szerelmeseinek is kedvez. A St. Gotthard Spa & Wellness termálfürdő a wellness kedvelői és a gyermekekkel érkező családok számára is a kikapcsolódási lehetőségek széles tárházát kínálja. Fürdőzési lehetőséget kínál a szomszédos ausztriai fürstenfledi ill. jennersdorfi szabad strand.

Szentgotthárd

Közvetlenül az osztrák határ mentén, a szlovén határ közelében a megye délnyugati csücskében, a Rába és a Lapincs összefolyásánál fekszik. Az Alpok keleti nyúlványainak köszönhetően klímája szubalpin jellegű. A schengeni egyezményhez történt csatlakozásig közúti határállomás és vasúti határátkelő. Szentgotthárd a magyarországi szlovén kisebbség központja. A magyar-osztrák-szlovén államhatár közelében áll a három nemzet kultúráját, hagyományait és lakóit egyesítő település. A várost délről az Őrségi Nemzeti Park határolja. Évtizedeken keresztül a vasfüggöny elzárta a látogatók elől, de az elzártság segített érintetlenül megőrizni a természet szépségeit. A Rába völgye, a Hársas-tó, a Vendvidék, az őrségi erdők, a csak itt látható, jellegzetes szórványtelepülések egyre több vendéget vonzanak a városba és környékére. Szentgotthárd az a hely, ahol a vadvízi evezősök, a vadászok, a horgászok, a kerékpárosok valamint a lovas túrázók otthonra lelnek. Az aktív kikapcsolódás színtere az Őrség kapuja. Magyarország legnyugatibb fekvésű városát délről az Őrségi Nemzeti Park határolja. A Vend vidék, a Rába völgye, a Hársas-tó, és az őrségi erdők együttese paradicsomi állapotokra emlékeztető hely.

Őrségi barangolások:
Tanösvényeket végig járva láthatóak a régi népi lakóházak,kaszálógyümölcsösök,háziállatok.
Gyalogtúrák:
www.orseg.info.hu weboldalon részletes leírás található túraútvonalakról. Tippünk: Töltse le az Őrségi Nemzeti Park ingyenes applikációját.
Portalátogatások: Az őrségi gazdaságok bemutatása.Eseménynaptár áll rendelkezésre,ahol az aktuálisan látogatható portákról lehet tájékozódni.

Főbb rendezvények: Szentgotthárdon


Őrségben
Kerékpártúrák:
A vadvízi evezősöknek vízi paradicsom
A Rába Magyarország azon kevés helyei közé tartozik, ahol ki lehet próbálni a vadvízi evezést, a magabiztosabb evezősök hosszabb vadvízi túrákra is vállalkozhatnak. A vízi kaland mellett számos más kikapcsolódási lehetőség is várja az idelátogatókat.

Turista és kerékpár útvonalakról,kirándulási és fürdőzési lehetőségekről,őrségi rendezvényekről a panziónkban kihelyezett kiadványokból,prospektusokból lehet tájékozódni.


Kerékpáros kirándulás a Hársas Tóhoz.

Út hossza csak oda : kb. 7 km
Út időtartama: kb.25~30 perc
Az út jellege: sík, enyhe szintkülönbség csak a tónál van.
Illetve, ha nem ugyan azon az úton térünk vissza, akkor dombok s völgyek követik egymást, ahogy az az Őrség földrajzi viszonyaira jellemző. Ez esetben az idő is meghosszabbodik.


Kerékpár túra a kedves Barokk városkába Fürstenfeldre, ill. a város strandjára, mely Közép - Európa legnagyobb nyitott vízfelületű épített strandja.

Út hossza, csak oda: kb. 28~30 km
Út időtartama: kb. 2 óra
Az út jellege: sík, szintkülönbségek nincsenek.


Kerékpáros kirándulás a jennersdorfi strandja.

Út hossza, csak oda : kb. 17~20 km
Út időtartama: kb. 1 óra
Az út jellege: sík, szintkülönbségek nincsenek, végig országút.